E-learning: távoktatási távlatok

E-learning: távoktatási távlatok

Az iskolának vége

És lehet, hogy tényleg?

2017. április 14. - simplepresent

Beköszöntött a tavaszi szünet, a tanulók szétszéledtek. Vége az iskolának egy időre.

schools_out.jpg

Az elmúlt hetek hírei között volt viszont néhány, ami arra utal, az iskolának - legalábbis Magyarországon, legalábbis az eddig ismert formákban - a belátható jövőben tényleg vége lehet.

Mert fogynak a diákok, amit részben már pár hónapja tudhatunk, részben viszont az elmúlt hetekben derült ki.

És akkor még mellétehetjük ezt az ábrát is, Radó Péter szíves közlése nyomán:

korai.jpg

És tovább. Lassan, vagyis nem is annyira lassan eltűnnek  a pedagógusok is /lesznek helyettük - már megint - képesítés nélküliek/, sőt, ha az oktatáspolitika ilyen terveket dédelget - és most nem a CEU-ra gondolok -, akkor az iskolák száma is megfogyatkozik majd. Tetszés szerint szűkíthető lesz a gimnáziumba járók, a szakgimnáziumban esetleg érettségit szerzők száma, a kvótákkal erőből lehet mielőbb a "munka világába" kényszeríteni a tizenéveseket, lehet diszkriminálni vagy kivételes helyzetbe hozni fenntartókat, szakmákat, szakmacsoportokat, bezáratni "nem hatékony" iskolákat /legfeljebb kevesebb pianínóra lesz szükség/, aztán át lehet majd vezényelni tanárokat és végső soron megszüntetni a szabad középiskola-választást.

Klassz lesz.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://villanysuli.blog.hu/api/trackback/id/tr3512425725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása