E-learning: távoktatási távlatok

E-learning: távoktatási távlatok

Poszt-PISA poszt

Egy másik hír a felmérés hetéből

2016. december 11. - simplepresent

PISA itt, PISA ott, PISA mindenütt. Az elmúlt egy hét során, azt követően, hogy nyilvánosságra kerültek a 2015-ös felmérés eredményei, a fél ország oktatáspolitizált - magyarázott, értelmezett, továbbgondolt, felelősöket keresett vagy éppen felelősséget hárított. 

pisa_m_schuckart726.jpg

Mindezek mellett megjelent egy szerény, kétoldalas kis dokumentumocska is, amely - hiába volt az erről beszámoló portál igyekezete, hogy  a képzavar határát súrolóan adjon figyelemfelkeltő címet egy KSH-gyorsjelentésnek - gyakorlatilag visszhangtalan maradt. "Friss adatok: beszakadt a szakgimnáziumba járók száma" - így a cikk, amiben számomra nem is az a meglepő, hogy "beszakadt a szám", hanem a jelentés egy másik mondata: "A középfokú felnőttoktatásban 97,7 ezren tanulnak, közel 34 %-kal többen, mint előző évben."

Ez szerintem egészen döbbenetes adat. Hazugság? Elírás? Vagy valami példátlan történik a magyar középiskolákban? Nagyon szeretolyasmi történikÉs kíváncsian várom, észreveszik-e ezt a kutatók-oktatáspolitikusok, és születnek-e erről is elemzések, szakértői magyarázatok. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://villanysuli.blog.hu/api/trackback/id/tr3612034493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása