E-learning: távoktatási távlatok

E-learning: távoktatási távlatok

Méghogy nincs pénz az e-learningben...!

2015. június 11. - simplepresent

Nincs pénz az e-learningben - mondják sokan. Háát...

Ellenérvnek itt egy cikk a hvg.hu portálról.

Röviden: A Google Capital, illetve a cég korábbi befektetőiből álló csoport mintegy 45 millió dollár értékben szerzett részesedést a Duolingo nevű ingyenes nyelvoktatási alkalmazásban – írja a hvg.hu. A Google Play és az App Store oktatási kategóriájában egyaránt a letöltési toplista élén álló távoktatási program a portál adatai szerint világszerte mintegy 100 millió felhasználóval rendelkezik, közülük 620 ezer a magyar.

De ami még fontosabb: a Duolingo az online oktatás úttörőjének számít, mivel – mint a hvg.hu cikkéből kiderül – a cég minden egyes felhasználói kattintást részletesen elemez, az adatokat pedig arra használják fel, hogy kifejezetten egyénre szabott, adaptív kurzusokat hozzanak létre.

Adaptív e-learning. Szerintem megér majd egy hosszabb eszmefuttatást.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://villanysuli.blog.hu/api/trackback/id/tr377533324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása