E-learning: távoktatási távlatok

E-learning: távoktatási távlatok

5 perc, néhány mondat

2015. február 19. - simplepresent

Szalai Nóra tud valamit. Ő a kitalálója, /szakmai/ irányítója, tanára, "arca" annak az 5 perc angol nevet viselő vállalkozásnak, amely - 2012 után - ismét megnyerte a Macmillan Dictionary Love English Awards "legjobb honlap" versenyét. A díj elnyerése főként azért nagy szám, mert a jelöltek közül a népítélet, vagyis az internetes szavazatok alapján kerültek az első helyre, vagyis - nyilván - a tanulók döntöttek. Csak megjegyzem: a második helyen egy anyanyelvű tanárnő magánvállalkozásának oldala, a Perfect English Grammar  végzett, a harmadik pedig egy nagyágyú, a British Council Learn English honlapja lett. Nem ünneprontás, sőt: nekem a British Council e-learningje a személyes kedvencem amúgy, igaz, én leginkább a tanároknak szóló oldalakat szoktam látogatni. Most persze fanyaloghatnék, hogy ez nem a "szakma", hanem a netes látogatók által kialakított sorrend, meg hogy a szavazó nem azonos feltétlenül a tanulóval. Na és? Szerintem az önmagában érdem, ha valaki ilyen számban tud rajongókat, szimpatizánsokat mozgósítani.

És hogy mit tudhat még az 5 perc angol? Ismeri, ismerheti a felhasználóbarát távoktatás, online megjelenés szabályait, anélkül hogy bármilyen, forradalmian új technikai megoldást alkalmazna, tudja, tudhatja a tananyagkészítés, -szerkesztés e-learningre vonatkozó szabályait, legyen szó a tartalom darabolásáról-összeállításáról vagy például hangvételről, stílusról. /A nép döntését elfogadva csak zárójelben jegyzem meg: engem kicsit zavarnak a helyenként felbukkanó helyesírási hibák./

Az 5 perc angol a jelek szerint tud mást is. Van például működő üzleti modellje, jó marketingje, ahogy az ingyenes, "bit-size" online kurzust néhány év alatt körbeépítette termékekkel /magazin, könyv, webshop stb./, illetve szolgáltatásokkal /szintfelmérés, vizsgainformáció, nyelviskola-kereső stb./ és avatott UI-tervezője, hogy mindezt áttekinthetően, ügyesen tudja tálalni.

A bejegyzés trackback címe:

https://villanysuli.blog.hu/api/trackback/id/tr427186729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása